• Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

  Utilitatea materialelor senzoriale in cadrul terapiilor

  Utilitatea materialelor senzoriale in cadrul terapiilor
  24 September, 2019

  Astazi va vom povesti despre utilitatea materialelor senzoriale (precum cele oferite de SHMILY Craft) in cadrul terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale.

  Datorita unor modificari cerebrale, copiii se confrunta cu anumite comportamente care ii frustreaza, facandu-i sa devina retrasi sau agresivi, in timp ce apar dificultati de limbaj sau de invatare. Pentru ei, terapia se poate dovedi de un real ajutor, determinandu-i sa isi depaseasca limitele, sa invete lucruri noi, sa se angajeze in diferite activitati si sa dobandeasca un grad mai ridicat de autocontrol.

  Putem discuta aici de terapia ABA, special destinata copiilor cu tulburari din spectrul autist, precum si despre terapia de integrare senzoriala. Scopurile acestor terapii includ stimularea independentei celor mici, cresterea numarului de achizitii cognitive si comportamentale, asimilarea de cunostinte, acumularea de informatii de natura sociala, cresterea autonomiei, ameliorarea problemelor de motricitate fina si grosiera, precum si diminuarea comportamentelor nedorite.

  In multe ocazii, terapeutii recurg la jocuri pentru a-I determina pe copii sa se simta in largul lor sis a perceapa cunostintele intr-un mod atractiv.

  Intervin aici materialele senzoriale care sunt de folos in cadrul terapiilor. Cartile, plansele si jocurile senzoriale sunt utilizate de terapeuti pentru a schimba modul in care creierul reactioneaza la atingere, sunet, vedere si miscare, iar activitatile desfasurate au scopul de a ajuta sistemul nervos sa integreze informatii provenite din mediul inconjurator. Copiii intra in contact cu culori, animale, cifre, forme, diferite texturi, precum si cu alte elemente ce ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor. Avem inclusiv marturia unui terapeut cu privire la materialele SHMILY – “Sunt terapeut ABA, lucrez cu copii autisti si am apelat la SHMILY Craft pentru materiale. Cu ce ii ajuta pe copii? In primul rand ii ajuta sa accepte texturi noi, reusesc sa accepte marionete pe degetele, invata cu placere animalele si invata sa gestioneze prinderea cu scai. Testarea texturilor noi e un pas extrem de important in terapie, iar culorile placute, formele bine definite si cusaturile ce nu deranjeaza dau un plus de valoare si sunt usor de acceptat. Am comandat diverse carti de la SHMILY, calendare si alte materiale ce au adus multe zambete copiilor cu care eu lucrez. Calitatea lor este una superioara, li s-a testat rezistenta de catre multi copilasi. Cu ajutorul animalutelor facem inclusive teatru de papusi si joc de rol. Calendarul este mare, bine conturat si ajuta mult pentru coordonarea corecta” – Roxana F.

  Ne bucuram ca materialele oferite de noi pot fi folosite in scopuri atat de frumoase si importante, in special pentru cei mici.

  See How Much I Love You

  Add Comment

  You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!