• Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

  Ce sunt cartile senzoriale?

  Ce sunt cartile senzoriale?
  24 September, 2019

  Cartile senzoriale reprezinta o alternativa educativa de joaca, gata de a stimula imaginatia celor mici. Ele se realizeaza din fetru semi rigid, oferind posibilitatea de a detasa elemente, de a le pune pe degete si de a efectua diverse activitati interesante.

  Fiecare pagină a cărții îi oferă copilului șansa de a explora diverse suprafețe și de a realiza diferite activități. În funcție de vârsta copilului și de preferințele clienților, cărțile pot conține activități variate, pornind de la povești cu personaje și animale, până la exerciții logice sau matematice. Copiii pot învăța culorile, fructele, anotimpurile, pot exersa legatul șireturilor, diverse mecanisme de prindere (curelușe, elastice, scai, capse, catarame) și pot realiza numeroase activități de tip joc, precum pescuitul sau împletitul. Cartea ajută la dezvoltarea motricitatii fine (prin activităti simple precum închiderea fermoarului, nasturilor, capselor, șiretului), a simţului tactil și vizual, stimulează imaginația și creativitatea copilului prin culori contrastante, texture variate, mișcare și jocuri distractive. Copilul este determinat să atingă, să simtă și să învețe cuvinte, lucruri și concepte noi (culori, forme geometrice, cifre, litere, animale, anotimpuri, ceasul, etc.).

  Cărțile se realizează din materiale certificate si se pot personaliza pentru fiecare client în parte. Segmentul de vârstă este unul destul de mare, de la aprox. 10 luni până la 6 ani, cărțile putând fi adaptate în acest sens. Se pot introduce pagini tematice de Crăciun, Paște, se pot transpune povești pe care cei mici să le vizualizeze ușor și cu care să poată interacționa (cei trei purceluși, de exemplu), numărul ideilor fiind limitat doar de imaginația clienților și de cea a producătorilor.

  Cu ce ajuta efectiv? Cei mici au posibilitatea de a invata multe notiuni prin joaca, se bucura de fiecare element in parte, iar timpul petrecut este unul bine folosit, departe de televizor sau tableta. ☺ Cu siguranta, o carte educativa senzoriala reprezinta un cadou perfect care spune: “See How Much I Love You”.

  Add Comment

  You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!